Menu Sluiten

Bureaustoelen


Bureaustoelen

Het item bureaustoelen.

Een bureaustoel is een stoel die is ontworpen om op een werkplek in een kantooromgeving te worden gebruikt aan een bureau. In de regel heeft een bureaustoel een poot die onderaan uitloopt op vier of vijf kleine horizontale pootjes met wieltjes eraan. Sommige modellen hebben armsteunen. Een bureaustoel kan meestal draaien, in hoogte versteld worden en rijden.

Ergonomisch ingerichte modellen zijn zo in te stellen dat ze een optimale en gezonde werkhouding mogelijk maken. Meestal is een bureaustoel bekleed met kussens van textiel of kunstleer. Bij duurdere modellen kan dat ook echt leer zijn. Een bureaustoel is een van de basis hulpmiddelen bij het werken op kantoor.

Langdurig zittend werk kan leiden tot lichamelijke klachten, onder andere met betrekking tot rug, schouders en nek. Voor kantoormeubilair zijn daarom normen gesteld

Bureaustoelen zijn belangrijke meubelstukken voor elke kantoorruimte omdat ze een plaats bieden om te zitten terwijl men werkt. Hoewel bureaustoelen traditioneel niet veel zijn bijgewerkt in de recente geschiedenis, kunnen deze stoelen aanzienlijk variëren in zowel stijl als prijs. In de meeste gevallen is een bureaustoel een basistype ergonomische stoel, speciaal ontworpen voor gebruik aan een bureau op een kantoor.

Het is meestal een eenvoudige draaistoel met een gietijzeren of stalen rugleuning, met een in hoogte verstelbaar bovenblad en een aantal wielen voor verplaatsing. Modernere bureaustoelen maken meestal gebruik van één enkele, unieke dragende onderpoot, die onder de zitting is geplaatst.

Info over bureaustoelen

Gegevens over Bureaustoelen

Bureaustoelen zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals leder, microvezel of vinyl. Afhankelijk van de comfortbehoefte van een persoon, moet de juiste stoel worden gekozen. Voor wie veel tijd voor een computerscherm doorbrengt, biedt een stoel op basis van leder of microvezel een stevige ondersteuning en comfort.

Een stoel op vinylbasis biedt meer flexibiliteit, terwijl een stoel op leer- of vezelbasis meer comfort biedt aan mensen die de voorkeur geven aan een traditionele zithouding.

Een bureaustoel is een van de basis hulpmiddelen bij het werken op kantoor. Langdurig zittend werk kan leiden tot lichamelijke klachten, onder andere met betrekking tot rug, schouders en nek. Voor kantoormeubilair zijn daarom normen gesteld; de belangrijkste is de Europese Norm 1335, waarin veiligheid en maatvoering worden voorgeschreven.

Meer info over bureaustoelen nu op www.desomer.be.

Tags

Budgetvriendelijke Bureaustoelen | Bureaustoelen Antwerpen | Bureaustoelen | Ergonomische Bureaustoelen | Stijlvolle Bureaustoelen |